Kwaliteit Wi-Fi verbindingen in Nederland is slecht

Zoetermeer, 13 maart 2015,

Op dit moment kent het Wi-Fi gebruik zo'n toename dat meer dan de helft van de gebruikers problemen heeft. Vrijwel elk Wi-Fi netwerk werkt in dezelfde 2,4GHz band. Uit de Wi-Fi metingen die SolidBE in opdracht van haar relaties uitvoert blijkt dat in een groot deel van de Wi-Fi omgevingen meerdere stoorzenders op de 2,4GHz band zitten.

Deze stoorzenders kunnen de deuropeners, bewegingsmelders en draadloze apparatuur zijn. Het gevolg van deze stoorzenders is dat het Wi-Fi netwerk niet optimaal werkt, een goede meting is noodzakelijk om een het ongebruikte gedeelte van de 2,4GHz band te vinden.

Dit verschijnsel is vooral terug te vinden bij onze relaties gevestigd in woonwijken, winkelcentra en kantoorparken. De voornaamste reden: Toename van de draadloze apparaten (denk hierbij aan: Draadloze printers, Tablets, Smart TV's, Smartphones en draadloze afstandsbedieningen) en toename van het Wi-Fi gebruik.

De oplossing voor een solide Wi-Fi netwerk is het overschakelen naar een 5 GHz Wi-Fi band. Een 5GHz Wi-Fi band kent meer capaciteit en biedt voldoende capaciteit voor meerdere Wi-Fi omgevingen.

De kwaliteit van het Wi-Fi signaal is beter en op dit netwerk kunnen meer draadloze apparaten aangesloten worden.

SolidBE heeft jarenlange Wi-Fi ervaring in grootzakelijke omgevingen, onderwijs en zorg. Hedendaagse Wi-Fi omgevingen verschillen van de omgevingen van een aantal jaar geleden. Men gaat er van uit dat er altijd voldoende dekking is en daarnaast dat de capaciteit van de Wi-Fi omgeving en de snelheid niet te wensen overlaat. SolidBE beschikt over professionele Wi-Fi meetapparatuur voor het inmeten van moderne Wi-Fi netwerken en deze afstemt op uw specifieke behoefte en groeiprognose.

Daarnaast zijn onze engineers gespecialiseerd in het optimaliseren van Wi-Fi omgevingen en het opsporen van storingen. SolidBE monitort ook continue de prestaties van de Wi-Fi omgevingen bij onze klanten. Indien het nodig is grijpen we op de veranderende behoefte of omstandigheden bij onze relaties proactief in.

Op zoek naar een betrouwbare partner met diepgaande kennis van Wi-Fi?

Contact

SolidBE B.V.
Maarten Schoutenstraat 19
2741 SV Waddinxveen

KVK 51248794
NL 82 3170 846 B01
NL07 RABO 0157 5353 98