SolidBE levert de eerste Blue Coat SV800 SSL Visibility Appliance!

Zoetermeer, 24 november 2014,

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat interne stations een beveiligde netwerk verbinding op kunnen zetten naar externe netwerken. Verkeer via een SSL verbinding wordt versleuteld en is hierdoor in tegenstelling tot normaal verkeer beschermd tegen meekijken door derden.

Tegenwoordig is vijventwintig procent van het verkeer SSL versleuteld.

Denk bijvoorbeeld aan telebankier applicaties. Helaas wordt SSL ook gebruikt voor kwaadwillende doeleinden. De reden hiervoor is dat meeste firewalls het versleutelde verkeer niet kunnen inspecteren. Dus wanneer er een machine besmet raakt met malware zal dit onopgemerkt blijven.

Doordat de data versleuteld is levert dit juist een security risico op! Blue Coat biedt hiervoor een oplossing door gebruik te maken van de Blue Coat SSL Visibility Appliance.

Hiermee is het mogelijk om versleuteld verkeer te ontcijferen tijdens de inspectie. Zo worden de risico's vroegtijdig opgemerkt.

Sinds kort levert Blue Coat met de SV800 deze techniek ook voor lagere bandbreedtes (vanaf 250 mbps) zodat hij voor iedereen toegankelijk is. Dit nieuwe model hebben wij recent als eerste geleverd aan een internationaal beveiligingsbedrijf.

Wilt u zelf meer weten over de SSL Visibility, SSL encryptie of wilt u een duidelijke update omtrent security van uw netwerk?

Contact

SolidBE B.V.
Maarten Schoutenstraat 19
2741 SV Waddinxveen

KVK 51248794
NL 82 3170 846 B01
NL07 RABO 0157 5353 98