Hoge performance en optimale netwerk beveiliging!

Fortigate VMX Virtual Firewalls

Over FortiGate VMX Firewalls

De FortiGate VMX Next-Generation en Internal Segmentation Firewall (NGFW/ISFW) voor datacenters is ontwikkeld in samenwerking met VMware. Met de combinatie van de FortiGate VMX en het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie kunnen organisaties geavanceerde internetbeveiliging automatiseren in softwarematige datacenters (Software-Defined Data Centers (SDDC).

Fortinet ontwikkelde de FortiGate VMX in samenwerking met VMware zodat het de functionaliteit van het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie volledig kan benutten. Klanten kunnen zodoende de inbreng, implementatie en het beheer van FortiGate VMX automatiseren voor de bescherming tegen bedreigingen binnen hun (Sotware Defined) datacenters.

Beleidsgedreven netwerksegmentatie

De ingebouwde beveiligingsfuncties van VMware NSX, waartoe onder meer microsegmentatie, gedistribueerde firewalling en geautomatiseerde beveiligingstaken behoren, maken het mogelijk om het netwerkverkeer te segmenteren op basis van beleidsregels. Zo kan Fortinet bescherming bieden tegen bedreigingen op het beheersniveau van horizontale netwerkstromen.

Het NSX-platform bestaat uit gedistribueerde diensten, wat de inbreng van de ISFW/NGFW-oplossingen van Fortinet mogelijk maakt met de Network Security Function Virtualization (NSFV)-functie van Fortinet.

Een systeem van meerdere gebruikers binnen het gesegmenteerde netwerk is gebaseerd op Virtual Domain (VDOM)-technologie zodat elke gebruiker eigen regels voor beveiligingsbeleid kan toepassen.

Dankzij deze fijnmazige aanpak kunnen dienstverleners en grote ondernemingen, per klant of per bedrijfsafdeling, verschillende beveiligingsregels opstellen. Fortinet levert ook beveiligingsappliances met hoge snelheid voor verticaal netwerkverkeer en kan zodoende een volledige oplossing bieden voor datacenters onder één enkel beleidsmodel

De Fortinet FortiGate VMX Firewalls bestaat uit de Fortinet FortiGate Service Manager en de Fortinet FortiGate Security Node.

SolidBE & Fortinet

SolidBE is Fortinet specialist, ervaren en heeft de expertise om u te ondersteunen in de support, migratie, beheer, monitoring en implementatie van de Fortinet Fortigate Netwerk Firewalls, FortiAnalyzer (logging en analyse), FortiWiFi (wireless security), FortiWeb (web applicatie firewalls), FortiMail (e-mail security) en FortiManager (beheren van Fortinet appliances). Whitepaper FortiGate VMX  - SolidBE Meer weten over FortiGate VMX?

Wilt u meer weten over de Fortinet Network Security-, Network Access-, Applicatie Beveiligings- of Wireless oplossingen?

Contact

SolidBE B.V.
Maarten Schoutenstraat 19
2741 SV Waddinxveen

KVK 51248794
NL 82 3170 846 B01
NL07 RABO 0157 5353 98