Case Study - Noordwest Ziekenhuis

Noordwest ziekenhuisgroep is ontstaan uit een fusie tussen het Medisch Centrum Alkmaar en het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

De gezondheidszorg is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Veel apparaten maken gebruik van een internetverbinding. Hierdoor is de wens van een altijd en overal functionerend omgeslagen in een harde eis. Lees hieronder hoe SolidBE momenteel bezig is de Wi-Fi infrastructuur van Noordwest ziekenhuisgroep in kaart te brengen en hierin vernieuwende aanpassingen te doen.

Bouwstijlen MCA & Gemini ziekenhuis Den Helder

Het Medisch Centrum Alkmaar bestaat, net als andere ziekenhuizen in Nederland, uit meerdere gebouwen. In de loop der tijd hebben ver- of aanbouwingen plaatsgevonden met -vaak- als gevolg verschillende structuren, constructies en bouwstijlen.

Bij het Medisch Centrum Alkmaar vinden we een oudbouw gedeelte, wat een rijksmonument is. De muren van de oudbouw, waar weinig aanpassingen gedaan mogen worden, zijn ongeveer 1 meter breed en vocht vasthoudend. Daarnaast kent het gebouw veel brandwerende deuren, dikke wanden en een nieuw OK (operatiekamer) complex. Dit OK complex bevat vier nieuwe operatiekamers met daaraan verbonden ruimtes, zoals: voorbereidingskamers, gangen en wachtruimten.

Het gehele complex is gebouwd op basis van een kooiconstructie. Het OK complex heeft veel massieve vloeren en stalen pilaren. De binnen- en buitenwanden zijn gemaakt van prefabricatie elementen. U zult begrijpen dat dit geheel van bouwvormen en bouwstijlen een uitdaging vormt om een vlekkeloos werkende Wi-Fi omgeving te realiseren.

Het Gemini ziekenhuis kent dezelfde structuren, constructies en stijlen van bouw, dus ook hier dezelfde uitdaging.

Oplossing SolidBE

Om de beste wireless technologie in huis te hebben voor een veeleisende omgeving zoals die van een ziekenhuis, heeft de Noordwest Ziekenhuisgroep gekozen voor de draadloze oplossing van Fortinet Meru. SolidBE ontwerpt, levert, meet en implementeert de oplossingen van Meru. Na de implementatie is SolidBE ook verantwoordelijk voor het onderhoud, monitoring en het beheer van de volledige Wi-Fi omgeving verdeeld over de twee ziekenhuizen. Elk ziekenhuis heeft met behulp van SolidBE in de afgelopen jaren inmiddels een draadloze dekking van 100% over beide campussen gerealiseerd.

Oplossingen Fortinet - SolidBE Oplossingen Fortinet Fortinet Meru maakt gebruik van Single-Channel technologie. Dit zorgt er o.a. voor dat de maximale signaalsterkte per Access Point gebruikt kan worden. Hierdoor wordt het netwerk in veel mindere mate gevoelig voor bouwkundige obstakels zoals die veel in Alkmaar en Den Helder te vinden zijn. Op deze manier blijft het netwerk stabiel en redundant. Zo helpt SolidBE mee om er voor te zorgen dat de Noordwest Ziekenhuisgroep de beste draadloze technologie in huis heeft om de vele patiënten, werknemers en gasten binnen de vestigingen te voorzien van een goede, werkende, stabiele en redundante Wi-Fi omgeving.

Wilt u weten wat SolidBE voor uw organisatie kan betekenen?

Contact

SolidBE B.V.
Maarten Schoutenstraat 19
2741 SV Waddinxveen

KVK 51248794
NL 82 3170 846 B01
NL07 RABO 0157 5353 98