Wavelength Division Multiplexing (WDM)

Glasvezels zorgen voor de snelste en beste internetverbinding die je kunt wensen. Soms heb je echter niet genoeg glasvezels. Het is namelijk gebruikelijk om één lichtbron aan te sluiten op één glasvezel. Door de toename van het dataverkeer komt het steeds vaker voor dat een glasvezel meer informatie moet transporteren dan met één lichtbron mogelijk is. Nieuwe glasvezelkabels aanleggen is financieel gezien niet aantrekkelijk en kost veel tijd terwijl de capaciteit meteen gewenst is. Wavelenght Division Multiplexing of WDM komt dan van pas.

SolidBE kan de beschikbare bandbreedte vergroten door het gebruik van multiplexing-technologie. Met behulp van deze technologie worden meerdere lichtstralen op verschillende golflengtes de glasvezel ingebracht.

Hierdoor legt de ene lichtstraal een verschillende weg af ten opzichte van de andere lichtstraal die via een andere golflengte de glasvezel in is gestuurd. Resultaat: een snelle verbinding zoals je gewend bent ongeacht de hoeveelheid data.

Het is niet voor niets dat steeds meer organisaties gebruiken van glasvezeltechnologie voor internet, televisie en telefonie. Het is stukken sneller en efficiënter.

Wilt u meer weten over wavelength division multiplexing (WDM)?

Contact

SolidBE B.V.
Maarten Schoutenstraat 19
2741 SV Waddinxveen

KVK 51248794
NL 82 3170 846 B01
NL07 RABO 0157 5353 98