Fortinet-2022 Cybersecurity Skills Gap

Fortinet heeft vandaag zijn 2022 Cybersecurity Skills Gap Report uitgebracht. Het nieuwe wereldwijde rapport onthult dat het tekort aan cyberbeveiligingsvaardigheden meerdere uitdagingen en consequenties blijft hebben voor organisaties, waaronder het plaatsvinden van security breaches en vervolgens het verlies van geld.

Als gevolg hiervan blijft het tekort aan vaardigheden een belangrijk punt van zorg voor C-level executives en wordt het steeds meer een prioriteit op directieniveau. In het rapport worden ook suggesties gedaan om de vaardigheidskloof te dichten, bijvoorbeeld door middel van opleidingen en certificeringen om de scholing van werknemers te verbeteren.

Fortinet’s skills gap rapport toonde aan dat training en certificeringen cruciale manieren zijn waarop organisaties de skills gap verder proberen aan te pakken. Het rapport onthulde dat 95 procent van de leidinggevenden gelooft dat technologie-georiënteerde certificeringen een positieve invloed hebben op hun rol en hun team, terwijl 81 procent van de leidinggevenden de voorkeur geeft aan het aannemen van mensen met certificeringen.

Daarnaast gaf 91 procent van de respondenten aan bereid te zijn te betalen voor een werknemer die cybercertificeringen behaalt. Een belangrijke reden voor het hoge aanzien van certificeringen is de validatie van verhoogde kennis en bewustzijn op het gebied van cyberbeveiliging.

Lees het hele rapport via https://www.fortinet.com/content/dam/fortinet/assets/reports/report-2022-skills-gap-survey.pdf

ook interessant

Leave a Comment