Netwerk security omvat elke activiteit die is bedoeld om de bruikbaarheid en integriteit van uw netwerk en data te beschermen.  Netwerk security gaat nog een stap verder dan de traditionele perimetersecurity die slechts uw IT-infrastructuur beveiligt tegen gevaren van buitenaf. 

Network security beschermt ook de binnenkant van uw IT-infrastructuur. Ze creëert dus een veilige omgeving voor de apparaten, gebruikers en applicaties die geconnecteerd zijn met uw netwerk. Voor die allroundbeveiliging maakt ze gebruik van drie belangrijke onderdelen: hardware, software en cloud services.

Bij netwerk security worden meerdere verdedigingslagen bij de edge en in het netwerk gecombineerd. Op elke netwerk security laag worden beleidsregels en controles geïmplementeerd. Geautoriseerde gebruikers krijgen toegang tot netwerkresources, maar kwaadwillenden worden geblokkeerd zodat ze geen kwaadaardige activiteiten op de IT systemen kunnen uitvoeren.

NextGen Firewall

Fortinet’s FortiGate next-generation firewalls (NGFW’s) bieden high-performance, meerlaagse gevalideerde beveiliging en granulaire zichtbaarheid voor end-to-end-bescherming in het gehele bedrijfsnetwerk. Hun speciaal ontwikkelde beveiligingsprocessors (SPU’s) leveren schaalbare prestaties en ultra-lage latency voor geavanceerde beveiligingsmogelijkheden. Fortinet’s beveiligingsservices van FortiGuard Labs bieden voortdurende updates van bedreigingsinformatie en geautomatiseerde beperking om organisaties te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

FortiGate NGFW’s verminderen de complexiteit en verlagen de total cost of ownership samen met ondersteuning van schaalbare implementaties aan de rand van het netwerk, datacenter, interne segmenten en gedistribueerde vestigingen.

SD WAN wide-area networks

SD WAN

De afgelopen jaren zijn Wide Area Networks eigenlijk niet veranderd, wel hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden om deze langeafstands-computernetwerken te verbeteren. Naarmate het gebruik van bedrijfskritische, cloudgebaseerde applicaties en tools blijft toenemen, schakelen gedistribueerde organisaties met meerdere externe kantoren over van prestatiegerichte wide-area networks (WAN’s) naar SD-WAN. SD-WAN is een door software gedefinieerde wide-area netwerkarchitectuur om digitale innovaties en transformatie mogelijk te maken.

SD-WAN-oplossingen transformeren de mogelijkheden van een organisatie door gebruik te maken van zowel de zakelijke WAN als multi-cloudconnectiviteit om supersnelle applicatieprestaties te leveren op de WAN Edge van filialen. SD-WAN biedt een dynamische padkeuze tussen – MPLS, 4G / 5G of breedband – zodat organisaties snel en gemakkelijk toegang hebben tot bedrijfskritische cloud-applicaties.

Om de beste beveiliging te garanderen heeft Fortinet een eigen, op NGFW-technologie gebaseerde, firewall ontwikkeld. FortiGate Next Gen Firewalls bieden de benodigde flexibiliteit om duizenden apparaten op verschillende locaties te ondersteunen met de hoogst beschikbare bandbreedte en is geïntegreerd in hun Secure SDWAN. Hierdoor hebben FortiGate Firewalls geen negatieve impact op het netwerk.

Dankzij de jarenlange ervaring heeft Fortinet inmiddels een bak aan kennis en ervaring opgedaan. Bovendien kunt u met hun Zero-Touch Deployment zo aan de slag. Fortinet’s Secure SD-WAN is beschikbaar als hardware, virtual machine en Cloudoplossing.