Sterke groei van de verschillende groepen gebruikers en IoT apparaten, die niet of gedeeltelijk in eigen beheer zijn, vormen voor organisaties een beveiligingsrisico. Dat is niet vreemd: het aantal IoT apparaten groeit sterk en ze worden ontworpen met het oog op functionaliteit, niet op beveiliging.

Het plaatsen van steeds meer IoT apparaten binnen uw organisatie vraagt dus om beveiligingsmaatregelen, die flexibel en ad hoc ingezet kunnen worden en binnen enkele seconden effectief beschermen tegen beveiligingsrisico’s.

Nu organisaties rekening moeten houden met de exponentiële groei van mobiele apparaten die toegang zoeken tot hun netwerken en met de security risico’s die daarbij ontstaan, is het van essentieel belang om tools te hebben die de zichtbaarheid, toegangscontrole en nalevingsopties bieden die nodig zijn om uw netwerk security infrastructuur te versterken.

Secure Branch

Fortinet Secure SD-Branch stelt organisaties is staat om het gehele bedrijfsnetwerk centraal te beveiligen, inclusief firewalls, switches en Wi-Fi access points. Binnen deze architectuur worden functionaliteiten binnen FortiGate en FortiNAC gebruikt om netwerkbeveiliging te centraliseren. De FortiGate wordt hierbij ingezet als sensor voor het ontdekken van afwijkend gedrag en de aanwezigheid van nieuwe apparaten binnen het netwerk. Switches en Wi-Fi access points worden met behulp van FortiLink gekoppeld zodat de beveiliging aan de rand van het netwerk plaatsvindt.

FortiNAC zorgt voor beveiligde toegang tot het netwerk. De Secure SD-Branch architectuur wordt nog completer wanneer de FortiManager wordt ingezet voor zero-touch provisioning en centraal beheer van de verschillende componenten.

Network Access

Via een NAC-systeem kunnen apparaten die niet aan het beleid voldoen de toegang tot het netwerk worden geweigerd, in quarantaine worden geplaatst of slechts beperkte toegang krijgen tot computingresources. Op die manier wordt voorkomen dat onveilige knooppunten het netwerk infecteren. Fortinet heeft met Fortinac een uitstekende NAC oplossing in huis.

Op zoek naar een continue beveiliging voor uw IoT, bedrade en draadloze netwerk? FortiNAC van Fortinet beveiligt organisaties continu en geautomatiseerd, vanaf het moment dat een apparaat of gebruiker toegang wenst te krijgen tot de draadloze of bedrade infrastructuur van uw organisatie. Lees meer erover op fortinac.nl