Glasvezels zorgen voor de snelste en beste internetverbinding die u kunt wensen. Soms heeft u echter niet genoeg glasvezels. Het is namelijk gebruikelijk om één lichtbron aan te sluiten op één glasvezel. Door de toename van het dataverkeer komt het steeds vaker voor dat een glasvezel meer informatie moet transporteren dan met één lichtbron mogelijk is. Nieuwe glasvezelkabels aanleggen is financieel gezien niet aantrekkelijk en kost veel tijd terwijl de capaciteit meteen gewenst is. Wavelenght Division Multiplexing of WDM komt dan van pas.

Met WDM legt de ene lichtstraal een verschillende weg af ten opzichte van de andere lichtstraal die via een andere golflengte de glasvezel in is gestuurd. Resultaat: een snelle verbinding zoals u gewend bent ongeacht de hoeveelheid data. Het is niet voor niets dat steeds meer organisaties gebruiken van glasvezeltechnologie voor internet, televisie en telefonie. Het is stukken sneller en efficiënter.

Wavelength Division Multiplexing

SolidBE kan de beschikbare bandbreedte vergroten door het gebruik van multiplexing-technologie. Met behulp van deze technologie worden meerdere lichtstralen op verschillende golflengtes de glasvezel ingebracht. Onze partner Flexoptixis een leverancier van een brede range van optical transceivers voor LAN, WAN en Fiber Channel storage netwerken.