FortiCNP - Cloud-Native Protection

Fortinet heeft vandaag een nieuwe cloud-native protection (CNP) service aangekondigd voor multi-cloud omgevingen die integreert met de bestaande cloud security tools van Amazon Web Services (AWS) om bruikbare en geprioriteerde inzichten te bieden aan security teams.

CNP is een nieuw aanbod dat in de cloud is ingebouwd en dat beveiligingsbevindingen uit de cloud van een organisatie correleert om wrijvingsloze cloudbeveiligingsactiviteiten te vergemakkelijken. FortiCNP’s gepatenteerde Resource Risk Insights (RRI)TM-technologie produceert context-rijke, bruikbare inzichten die teams helpen bij het prioriteren van het verhelpen en verminderen van risico’s met de grootste potentiële impact op de beveiliging van cloud-workloads, zonder de business te vertragen.

Fortinet is ook een Amazon Web Services (AWS) Launch Partner voor Amazon GuardDuty Malware Protection, die agentless malware detectie mogelijkheden biedt over AWS data stores, disk volumes en workload images. FortiCNP ondersteunt Amazon GuardDuty Malware Protection en levert near-real-time bescherming tegen bedreigingen met zero-permission mogelijkheden om actief lopende workloads te scannen zonder impact of vertragingen voor de bedrijfsvoering.

Meer via https://www.forticnp.com/

ook interessant