Google lanceert diensten verbetering open source beveiliging

Google Cloud rolt nieuwe diensten uit die zijn ontworpen om security uitdagingen voor bedrijven aan te pakken, zoals het beveiligen van open-source software en het versnellen van de adoptie van zero-trust architecturen. Tijdens de jaarlijkse Google Cloud Security Summit zei het bedrijf dat het voortbouwt op zijn Invisible Security-inspanning, die belooft om beveiliging in te bouwen in tools en services die bedrijven en andere klanten het meest gebruiken.

Een voorbeeld hiervan is een nieuwe dienst genaamd Assured Open Source Software (Assured OSS), die erop gericht is het organisaties gemakkelijker te maken hun open-source afhankelijkheden veilig te beheren. De Assured OSS-dienst zal naar verwachting als preview worden aangeboden in Q3 2022.

Op het gebied van zero-trust introduceert Google BeyondCorp Enterprise Essentials, dat is ontworpen om enterprise klanten te helpen bij de implementatie van zero-trust omgevingen. De nieuwe oplossing biedt context-bewuste toegangscontroles voor SaaS-applicaties of andere apps die verbonden zijn via Security Assertions Markup Language (SAML), een XML-gebaseerd protocol dat real-time authenticatie en autorisatie ondersteunt in gefedereerde Web services omgevingen. De oplossing bevat ook mogelijkheden voor bescherming tegen bedreigingen en gegevens, zoals preventie van gegevensverlies, bescherming tegen malware en phishing, en URL-filtering, geïntegreerd in de Chrome-browser.

BeyondCorp Enterprise bevat een app- en clientconnector die verbindingen kan vereenvoudigen met apps die draaien op andere clouds zoals Azure of AWS, zonder de noodzaak om firewalls te openen of site-to-site VPN-verbindingen op te zetten. Client connector maakt zero-trust toegang mogelijk tot non-http, thick-client apps die on-prem of in andere clouds worden gehost.

Lees meer via https://cloud.google.com/blog/products/identity-security/security-summit-google-cloud-charts-a-safer-future

ook interessant