Dreigingen toenemende digitale bankovervallen

10 van de meest agressieve trojans voor mobiel bankieren targetten meer dan 600 financiële applicaties die beschikbaar zijn in de Google Play Store en die cumulatief meer dan 1,01 miljard keer zijn gedownload.

Enkele van de meest aangevallen apps zijn de door Walmart gesteunde PhonePe, Binance, Cash App, Garanti BBVA Mobile, La Banque Postale, Ma Banque, Caf – Mon Compte, Postepay en BBVA México. Deze apps alleen al zijn goed voor meer dan 260 miljoen downloads van de officiële app-marktplaats.

Van de 639 getraceerde apps zijn er 121 afkomstig uit de VS, gevolgd door het VK (55), Italië (43), Turkije (34), Australië (33), Frankrijk (31), Spanje (29) en Portugal (27).

“TeaBot Android Banking Malware richt zich op 410 van de 639 gevolgde applicaties,” aldus mobiel beveiligingsbedrijf Zimperium in een nieuwe analyse van Android-dreigingen in de eerste helft van 2022. “Octo Banking Trojan richt zich op 324 van de 639 gevolgde applicaties en is de enige die zich richt op populaire, niet-financiële applicaties voor het stelen van credentials.”

Naast TeaBot (Anatsa) en Octo (Exobot) zijn andere prominente banking trojans onder meer BianLian, Coper, EventBot, FluBot (Cabassous), Medusa, SharkBot, en Xenomorph.

Meer via https://blog.zimperium.com/mobile-banking-heists-emerging-threats-and-how-to-respond/

ook interessant